Instagram
Sök:


Vi tycker att leksaker ska vara fria från ohälsosamma kemikalier

Välkommen till butiken med giftfria leksaker. Våra varor är noga utvalda och gjorda av de finaste naturmaterial. Läs mer om allt detta under giftfria leksaker och på vår blogg. 

 

Våra leksaker är helt fria från alla bisfenoler, ftalater och andra ohälsosamma kemikalier.

Imagine Positive
Imagine Positive. När känslorna spritter i kroppen, kanske vill du lämna ett meddelande till...
Bågar Asymmetriska
En regnbåge vars bågar går att flytta om för att forma andra spännande formationer.
KeepJar nappflaskepaket - välj färg
Ta en vanlig barnmatsburk och gör till en nappflaska. Varför har ingen kommit på det tidigare?
Groda jätte
Stor och maffig groda tillverkad av det klimatsmarta materialet naturgummi. Har ett hål och piper...
Stämplar Mix
15 stämplar med olika motiv, roligt och praktiskt för att göra egna kort eller sagor. Stämpla i...
Regnbågsvänner
12 st handmålade figurer, en för varje månad om man vill. Kommer i fin trälåda som även kan...
Anka i naturgummi vit
En badanka är en klassisk kompis i badbaljan. Den är vita ankan av naturgummi är snäll mot barnen...
Tandborste bambu vuxen - välj färg
Humble brush är en tandborste med nedbrytbart handtag av bambu.
Sorteringsbräda geo regnbåge
Vackra träklossar i geometriska former, titta noga och testa dig fram. Klossarna är i olika...
Mosaik Skogens djur
Gör vacker mosaik, med majs! De små majsbitarna kräver inget lim utan fäster på papper om de...
Piratskepp för badkaret
Hjälp piraten segla ut på sin båt och leta efter skatten med guld och diamanter. Skulle det...
Kastrull 9 cm
Riktig kastrull i rostfritt stål som funkar på stora spisen. Hjälp mamma och pappa i köket eller...

EkoLeksaker

Vill du köpa leksaker på nätet har du kommit helt rätt! Vi erbjuder ett enkelt och smidigt sätt att handla på som är helt säkert.

Hos oss finner du gosedjur, träleksaker, pedagogiska leksaker böcker, pysselprodukter, och en massa annat kul. Gemensamt har de att de är alla valda med stor omsorg och för att de framför allt är roliga att leka med. Däremot finner du inte plastleksaker.

Det finns inga märkningar för ekologiska leksaker och det råder stor förvirring hos konsument och många butiker om vad som är en ekologisk leksak. Ibland är en nalle med yttertyg av ekologisk bomull men stoppad med plast märkt av en butik som ekologisk. Vi har också hittat leksaker gjorda av gamla bildäck som är märkta ekolgiska. Det är visserligen bra för miljön att återvinna, men det betyder absolut inte att det är giftfritt! Många sätter också likhetstecken mellan fair trade och ekologiskt. Fair trade är väldigt bra ur många aspekter men behöver inte alls betyda att leksakern är giftfri.

Det tycker inte vi är rätt. Vi använder därför termen giftfria leksaker. Vi går därför mycket längre än de leksaker som är märkta "ekologiska" i andra butiker.

Ekologisk bomull

På vanliga bomullsodlingar krävs stora mängder bekämpningsmedel. Det skadar miljön samt kan även finnas kvar i den färdiga produkten. Där man odlar ekologisk bomull får inga farliga kemikalier användas. Våra mjuka leksaker är gjorda av ekologiskt odlade råvaror. Fibrerna i bomullstyget, som är ekologiskt framtaget, är upp till tre gånger så långa som i det traditionella. Längre fibrer gertyget en betydligt längre hållbarhet och högre kvalitet. Men man måste också se till att hela tillverkningen av leksaken sker ekologiskt så att inte det giftfria tyget blir till en giftig leksak i till exempel färgningen av tyget.

Stoppning av polyester

Det är vanligt att konventionella gosedjur och tygleksaker är gjorda av polyester. Det är en plast. Om polyestern är obehandlad och helt ren behöver den inte vara farlig. Men plast är plast och tillverkad under miljöovänliga förhållanden av fossil olja. Ibland kan polyestern vara förorenad med ämnen från till exempel en färgningsprocess. När polyester tvättas utsöndras små plastpartiklar som sprids i miljön och kan skada marina djur.

Ibland är gosedjur och prydnadskuddar stoppade med skumgummi. Eftersom skumgummi brinner så bra är det ofta behandlat med flamskyddsmedel. Därför är det bra att undvika som stoppningsmaterial.

Våra leksaker är helt fri från samtliga bisfenoler, samtliga ftalater, samtliga bekämpningsmedel, samtliga flamskyddsmedel, samtiga doft- och smakämnen, samtliga konserveringsmedel och lösningsmedel.


EkoLekos giftfria gröna leksaker kan du köpa här på vår hemsida eller hos någon av våra 140 återförsäljare i Sverige, Finland och Norge.
Tyck om oss på Facebook och vi skickar dig en provpåse PlayMais gratis. Maila oss din adress efter att du giillat oss på https://www.facebook.com/EkoLeko

Denna text är skyddad enligt upphovsrättslagen och får inte kopieras utan samtycke. © EkoLeko AB